Skihut Anton en Spijkersslaan

Door Henk Boeve
Het was woensdag 7 december 2011. Ajax moest in de Arena spelen tegen Real Madrid voor de Champions Leaque. Voorafgaand aan deze wedstrijd zaten Arno Boeve en Gerrit Tellegen uit Emst met een stel vrienden gezellig een biertje te drinken in een Amsterdams cafeetje. Het ging niet alleen over Ajax, maar ook over andere zaken.

Zo kwam ter tafel dat een stel fietsvrienden uit Epe en omgeving zaterdag 23 juni a.s. in de Franse Alpen de La Marmotte gaan fietsen met o.a. de beklimming van de Col du Glandon, de Col du Telegraphe, de Col du Galibier, de Col du Lautaret en Alpe d’Huez, een tocht over 180 km met daarin 75 kilometer klimwerk. De opbrengst hiervan zou zijn voor twee stichtingen, te weten de Stichting Semmy en de Stichting Beeldgestuurde Behandeling van Kanker.
De fietsers wilden diverse acties organiseren om te proberen zoveel geld mogelijk op te halen voor deze stichtingen. Zo werd zaterdag 10 december een oliebollenactie door de fietsers op touw gezet. Dat werd een groot succes.

,,Maar’’, zeiden Arno Boeve en Gerrit Tellegen in dat Amsterdamse cafeetje, ,,we moeten in Emst ook wat gaan doen voor deze stichtingen. Maar wat gaan we doen? Waar zijn we goed in?’’, vroeg Boeve zich af. Daar waren de heren heel snel uit. ,,We zijn goed in feestvieren.’’ Dus moest er een feestavond georganiseerd worden voor het goede doel. Boeve stelde voor dat hij de drank zou sponsoren. Spontaan reageerde Tellegen dat hij de helft zou meebetalen. Het feest zou gehouden worden in de prachtige Skihut van Boeve in Emst. Iedereen die deze feestavond wilde bijwonen, moest een kaartje kopen. Maximaal zouden er 50 kaarten van 40 euro verkocht worden en iedereen die dan een kaartje had, kon de hele avond gratis drinken en eten. Wel maximaal 50 kaartjes, want veel meer personen kunnen er niet in de Skihut.
Boeve en Tellegen waren zo enthousiast, dat ze besloten om niet naar de wedstrijd Ajax-Real Madrid te gaan op die avond, ondanks dat ze wel kaarten hadden, maar in dat gezellige Amsterdamse cafeetje te blijven brainstormen!

Binnen een tijdsbestek van één week waren alle kaarten verkocht. Dat was het eerste succes.

Vervolgens gingen beide heren enkele weken daarna om de tafel zitten om een datum vast te stellen. En niet alleen een datum, maar ook wat ze nog meer konden organiseren, want de feestavond moest veel geld opbrengen voor de goede doelen. De vriendin van Arno Boeve, Ingrid de Wilde, kwam erbij. Er moest op de feestavond o.a. een verloting komen. Maar bij een verloting horen ook prijzen. Spontaan ging Ingrid winkeliers en bedrijven benaderen in Emst, Epe en Vaassen. Zo kreeg ze spontaan medewerking van ruim 20 ondernemers, die één of meer prachtige prijzen voor de verloting beschikbaar stelden. Dus dat was het tweede succes.

En de feestavond op zichzelf was dan het derde succes. Behalve de verloting kon men spijkers kopen en de bedoeling was dan wie het eerst de spijker in een blok met hout sloeg, winnaar was en wie dat als laatste deed, op een rondje ‘Schnaps’ moest trakteren. Tijdens wintersport doet men dit veel in Oostenrijk. Zowel de verloting als het spijkers slaan bracht veel geld op.

Deze week kon de balans opgemaakt worden en Ingrid de Wilde, Arno Boeve en Gerrit Tellegen maakten bekend dat de feestavond een netto bedrag opgebracht heeft van maar liefst 3404 euro. Dit bedrag gaat dus naar de stichtingen ‘Semmy’ en ‘Beeldgestuurde Behandeling van Kanker. Waar een klein dorp als Emst toch groot in kan zijn.

De sponsors waren: Vakantiepark De Bosrand, Spar van Loo, Slagerij ter Weele, Smaakvol Vaassen, De Wilde Autoschade, Hunkemöller Epe, Shoeby Fashion Epe, Time Out Epe, Gisola Isolatie, Honda Wesselink, Recreatiepark’t Smallert, Mitra, ’t Olde Nest Epe, Pedicurepraktijk Sandra Peelen Emst, Raymond Peelen Emst, Gerrit Tellegen, Skihut Anton, Autobedrijf J.Angelier, Texaco Tellegen, Bakkerij Marcel Commandeur en Frits en Betsie Diks

Advertentie
Categorieën: La Marmotte 2012 | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: